Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κυνική κι αποκαλυπτική η δήλωση που έκανε ο υπουργός δημόσιας τάξης, αναφορικά με την "ποιότητα" των μεταναστών που έρχονται στη χώρα μας. Όντως, οι εθνικότητες και το πολιτισμικό προφίλ αυτών των ανθρώπων εγείρουν αφορμές για ποικίλους σχολιασμούς.
Γιατί επιλέγουν τη χώρα μας όμως;
Μήπως, επειδή υπάρχει ένα διάτρητο πλαίσιο εισδοχής, αποδοχής κι ενσωμάτωσης;
Μήπως το απαρχαιωμένο παραγωγικό μοντέλο, που ζητάει ανειδίκευτους, βαρέως τύπου χειρώνακτες, χωρίς πολλές πολλές διατυπώσεις, και εν πολλοίς, χωρίς ασφάλιση, είναι το ιδεώδες περιβάλλον, εργασιακό κι ανθρωπογενές γι αυτούς τους ανθρώπους. "Πες μου ποιος είσαι, να σου πω ποιους μετανάστες θα δέχεσαι", λοιπόν!

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Δυσανάγνωστες οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι νέες τάσεις της μόδας, τα νέα επικοινωνιακά ήθη, οι νέες αξίες, οι νέοι τρόποι διασκέδασης  για τους εραστές του " σκέπτεσθαι".
 Μήπως, όμως, το... " σκέπτεσθαι" είναι η τέλεια πρόφαση; Το τέλειο "καταφύγιο"; Το τέλειο "ναρκωτικό", που μας απαλλάσσει απ´ την ανάγκη για εγρήγορση;
Μήπως συνειδητοποιείς ότι μεγάλωσες όταν αντιλαμβάνεσαι ότι όλο και περισσότερα πράγματα δεν απευθύνονται πλέον σε σένα;
Ο εν εγρηγόρσει είναι ένας μόνιμος έφηβος.

Ασθένειες

Παρακολουθώ συχνά ότι στα δελτία ειδήσεων, εκεί προς το τέλος, παρουσιάζεται συνήθως μια ιατρική ανακάλυψη " που θ' ανατρέψει τα δεδομένα" ή " θα γεμίσει ελπίδες" ή " θα σώσει" εκατομμύρια ασθενείς αλλά... " Σε 5 με 10 χρόνια, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές "κ.τλ.
Σκέφτομαι όμως με θλίψη όλες τις " πρωτεύουσες " ειδήσεις απ´' το πολιτικό ρεπορτάζ, που μας γεμίζουν απαισιοδοξία για την " πρόγνωση " του μεγάλου ασθενούς, του πολιτικού μας συστήματος, μετά του προσωπικού του.
Γι αυτή την μόνιμη, ανίατη ασθένεια, τι φάρμακο θα βρούμε;
Κι ως πότε θα χρησιμοποιούμε τούτα τα άθλια πειραματόζωα που ζεσταίνουν βουλευτικά έδρανα;

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Το ερώτημα είναι: κομίζει κάτι, πέρα από τα γενικόλογα και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου επιχειρήματα, περί διατράνωσης της ελληνικότητας των νησίδων και ηθικής στήριξης των κατοίκων;
Οι άμεσες υλικές ανάγκες των πληγέντων από την κακοκαιρία κατοίκων της Ψερίμου ποσούνται, όσο 2 μισθοί του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ιδού λοιπόν, μια τελευταία ευκαιρία να φρεσκάρει ( ή να εγκαινιάσει, όπως το δει κανείς... ) το κεφάλαιο της υστεροφημίας του.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Κι ο κύκλος της χαμένης προνοητικότητας συνεχίζεται...
Μετά τα Ίμια, το Ευρώ, το Χρηματιστήριο, έρχεται τώρα όλο αυτό που ζούμε ως απόνερα του κατακλυσμιαίου κύματος που ονομάστηκε: εξίσωση φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πουλήθηκαν αμέτρητες συσκευές και συστήματα θέρμανσης- δολοφόνοι της δημόσιας υγείας, χωρίς πρόνοιες, χωρίς ρυθμίσεις, χωρίς ελέγχους. Τα παθήματα δε γίνονται μαθήματα, τα θύματα είναι όμως θύματα....
Λοιπόν, το βρήκα! ( δανεισμένο από τον τοίχο της φίλης Dolly's )
Πόρωση είναι να έχεις ψηφίσει ΝΔ, να έχεις μείνει χωρίς δουλειά, να μην έχεις να φας, να σου χει μείνει ένα αναμνηστικό- κομματικό -μπλουζάκι ( γιατί τα υπόλοιπα τα πούλησες για να φας ) από τις παλιές καλές μέρες της ντουντούκας και των αφισοκολλήσεων και να μην καταδέχεσαι να ψάξεις τους πράσινους κάδους, γιατί αυτό θα ήταν καταρράκωση της αξιοπρέπειας!

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Οι πρώτες μέρες του χρόνου κυλούν μέσα σ' ένα περιβάλλον ανοσίας που δημιουργούν όλες αυτές οι ευχές- παυσίπονα. Το ζήτημα είναι ν´' ανακαλύψουμε εκείνο το κατασταλτικό που θα γιατρέψει ολόκληρο το χρόνο! Εγώ νομίζω ότι είναι η αυτοβελτίωση.